Șeful companiei aeriene ruse Aeroflot cere ajutor de la guvern

0 128

Șeful companiei aeriene ruse Aeroflot, controlată de stat, Serghei Alexandrovski, a cerut guvernului de la Moscova să „echilibreze interesele” companiilor aeriene autohtone și străine, pentru a sprijini sectorul aviației interne.

Într-un interviu pentru media moscovite, publicat miercuri și citat de agențiile internaționale de știri, Alexandrovski a solicitat ca sectorul să beneficieze, într-un anumit grad, de ceea ce a numit „protecționism de stat”.

El susține că „este evident că operatorii străini au acum mult mai multe oportunități și avantaje, în aceste condiții” – cu trimitere la efectele invaziei rusești în Ucraina, declanșată pe 24 februarie.

După ce țările occidentale au impus Moscovei sancțiuni economice de o duritate fără precedent, inclusiv interdicții pentru transportatori, companiile aeriene ruse au încetat să zboare către majoritatea destinațiilor din strănătate. Au rămas populare printre turiştii ruși zborurile spre țările din Orientul Mijlociu, unde, însă, Aeroflot e concurată de companiile aeriene din Turcia și din emiratele arabe din Golf.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata