Șeful diplomației ucrainene dezvăluie că a vrut să-i dea „un pumn în nas“ omologului său rus

0 106

Frustrarea ministrului ucrainean de Externe dezvăluie tensiunile diplomatice profunde dintre Kiev și Moscova pe fondul invaziei lansate de Vladimir Putin pe 24 februarie 2022.

Într-un interviu acordat recent, care a eliminat amabilitățile diplomatice și a expus emoțiile crude pe fondul războiului din Ucrainea, ministrul de Externe Dmitro Kuleba și-a exprimat frustrarea profundă față de omologul său rus Serghei Lavrov, scrie bnnbreaking.com.

Kuleba a dezvăluit că, în timpul fazei inițiale a invaziei ruse în Ucraina, exasperarea sa față de poziția și acțiunile lui Lavrov a atins un asemenea nivel încât a simțit impulsul de a-l confrunta fizic.

„Au fost momente în care am vrut să-i dau un pumn în nas”, a recunoscut Kuleba, o declarație sinceră care subliniază ostilitatea și tensiunile intense care au caracterizat interacțiunile dintre Ucraina și Rusia de la începutul conflictului.

Cuvintele tăioase și schimburile aprinse dintre diplomați sunt de obicei voalate în spatele ușilor închise. Cu toate acestea, dezvăluirea lui Kuleba aduce în prim-plan tensiunea emoțională pe care o suportă diplomații în vremuri de război, în special atunci când dialogul pare inutil pe fondul unei agresiuni militare continue.

Lupta Ucrainei pentru sprijin

În mijlocul acestui mediu diplomatic ostil, Kuleba a făcut apel la un sprijin internațional suplimentar pentru lupta Ucrainei împotriva forțelor rusești.

Președintele ucrainean Volodimir  Zelenski a fost, de asemenea, vocal în această privință, căutând sprijin global pentru națiunea sa la diferite platforme internaționale, inclusiv la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata