Șeful NATO, despre riscul unei confruntări directe cu Rusia: ”Cât timp vom face asta, nu va exista niciun atac împotriva teritoriul alianței”

0 88

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit marți, 23 ianuarie, despre riscul unui atac al Rusiei asupra unui stat membru al alianței. Secretarul general al NATO susține că un astfel de atac nu va exista, relatează SkyNews.

Stoltenberg a subliniat că alianța își va menține strategia de descurajare prin organizarea celui mai mare exercițiu din ultimele decenii, care va începe săptămâna aceasta.

”Facem toate acestea pentru a ne asigura că avem forțele la locul lor pentru a elimina orice calcul greșit sau neînțelegere cu privire la disponibilitatea noastă de a proteja fiecare centimetru din teritoriul NATO și, atât timp cât vom face asta, nu va exista niciun atac al Rusiei împotriva teritoriul NATO”, a declarat Stoltenberg.

Precizările au fost făcute în contextul în care, în ultima perioadă, mai mulți lideri militari sau politici au avertizat că există riscul unei confruntări cu Rusia.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata