Şeful Pentagonului, în Ucraina pentru a impulsiona accelerarea reformelor

0 217

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a sosit marţi în Ucraina pentru negocieri asupra ajutorului militar american acordat Kievului, un subiect care nemulţumeşte Moscova.

Şeful Pentagonului are pe agendă o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu ministrul apărării, Andrii Taran.

La sfârşitul lunii august, cei doi miniştri s-au întâlnit la Washington, când preşedintele Joe Biden şi-a reiterat promisiunea de a susţine Kievul în faţa Moscovei, rămânând totuşi evaziv cu privire la delicata problemă a aderării Ucrainei la NATO.

Şeful statului ucrainean a plecat din SUA cu promisiunea unui ajutor militar suplimentar de 60 milioane de dolari, în special sub forma unor dispozitive de rachetă antitanc Javelin.

O parte a acestui ajutor a fost livrat Kievului luni, necesar consolidării armatei ucrainene în războiul împotriva separatiştilor proruşi în Donbas (est), consideraţi pe scară largă drept marionete ale Rusiei. Conflictul din estul Ucrainei, care durează de şapte ani, s-a soldat cu peste 13.000 de morţi.

Detalii, AICI.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata