Șeful Pentagonului: Potențialul unui conflict între superputeri e în creștere

0 87

Rachetele hipersonice, dar și dezvoltarea de noi sisteme defensive împotriva acestor arme, reprezintă noile priorități ale armatei americane, au precizat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin și șeful Pentagonului, generalul Mark Milley, în cadrul unei audieri în Congresul SUA. Generalul Milley a spus că lumea devine „din ce în ce mai instabilă”, iar potențialul unui conflict între superputerile lumii e în creștere.

„Ne confruntăm acum cu două puteri globale, China și Rusia, fiecare dintre ele având capacități militare remarcablie, ambele având intenția de a schimba fundamental actuala ordine mondială”, a spus generalul Milley.

Intrăm într-o lume care devine din ce în ce mai instabilă, iar potențialul unui confict internațional între superputerile lumii e în creștere, nu în descreștere

SUA vor aloca în bugetul Apărării pentru anul 2023 suma de 7,2 miliarde de dolari destinați așa-numitelor „sisteme de atac cu rază lungă”, din care 4,7 miliarde de dolari vor fi dedicați exclusiv dezvoltării armelor hipersonice, a precizat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin în fața membrilor congresului american.

„În ceea ce privește dezvoltarea sistemelor de apărare împotriva amenințărilor armelor hipersonice, am făcut câteva progrese, dar mai avem de lucrat. În materie de apărare, aceste sisteme defensive reprezintă o prioritate pentru mine”, a spus Lloyd.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata