Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei a numit termenul pentru o eventuală invazie a Rusiei

0 306

Șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov, a declarat într-un interviu pentru Military Times, că invazia armatei ruse în țara sa ar putea avea loc la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. Potrivit lui, și americanii fac aceleași prognoze.

Întrebat de un reporter dacă vremea rece ar putea îngreuna operațiunea, Budanov a spus că „aceasta nu este o problemă nici pentru ucraineni, nici pentru ruși.”

Potrivit generalului ucrainean, atacul rușilor va începe cu artileria și loviturile aeriene, precum și cu debarcarea forțelor de asalt în regiunile Odesa și Mariupol. De asemenea, potrivit lui Budanov, se va desfășura o mică ofensivă de pe teritoriul Belarusului.

Budanov a dat asigurări că peste 92 de mii de militari sunt deja concentrați pentru această operațiune în apropierea graniței cu Ucraina, echipamentele militare sunt aduse în Crimeea, inclusiv sistemele de rachete Iskander.

Generalul crede că atacul va fi precedat de o operațiune de destabilizare a Ucrainei pentru a forța populația să nu opună rezistență. „Vor să organizeze mitinguri și proteste pentru a arăta că oamenii sunt împotriva guvernului”, a spus Budanov. În opinia lui, anume din Rusia au fost organizate acțiunile în masă împotriva vaccinării pentru coronavirus. „Ei încearcă să demonstreze că guvernul nostru trădează oamenii”, a explicat generalul.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata