Șeful spionajului militar ucrainean: Rusia va avea inițiativa până în primăvară. Prioritatea numărul unu a Kievului

0 132

Kirilo Budanov, şeful serviciului secret militar al Ucrainei, estimează că actuala ofensivă a Rusiei se va epuiza în primăvară şi se va trece la o nouă fază a războiului.

„Ofensiva lor va continua. Pe la începutul primăverii, aceasta se va fi epuizat. Acum este rândul inamicului, dar se va termina, şi cred că atunci vom începe noi”, a declarat Budanov în cadrul telemaratonului informativ de miercuri dimineaţă al televiziunilor ucrainene.

Șeful serviciului secret militar al Ucrainei a recunoscut progrese ale invadatorilor ruși în unele sectoare ale frontului, cum ar fi în jurul oraşului Avdiivka, în regiunea Donețk, dar a subliniat că regimul de la Moscova este departe de a-şi fi îndeplinit obiectivele stabilite pentru această iarnă.

„Operaţiunea ofensivă a Federaţiei Ruse este în desfăşurare. Ea a început în noiembrie 2023”, a precizat el.

Potrivit lui Budanov, Kremlinul și-a propus să ocupe în această iarnă întregul teritoriu al regiunilor Doneţk şi Lugansk (zona Donbas) şi să ajungă la râul Ciornîi Jereveţ în cadrul operaţiunilor sale din regiunea Harkov.

Scenariul prezentat de şeful spionajului militar al Ucrainei este similar cu cel din 2023, când Rusia a preluat iniţiativa în iarnă cu o ofensivă axată pe oraşul Bahmut, care a fost cucerit în cele din urmă de armata rusă, iar Ucraina a lansat o contraofensivă în iunie, notează agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

Rusia încearcă în prezent să repete la Avdiivka ceea ce a obţinut la Bahmut cu un preţ extrem de ridicat în vieţi umane şi echipamente, notează EFE.

Aprovizionarea cu mai multă muniţie este necesitatea „numărul unu” a armatei ucrainene în acest moment, a afirmat Budanov. De altfel, mai mulţi soldaţi ucraineni intervievaţi recent de EFE au recunoscut că lipsa de obuze este principala dificultate cu care se confruntă în acest moment în faţa atacurilor ruseşti.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata