Separatistul Krasnoselskii se arată “dezgustat” de declarațiile Maiei Sandu

1 420

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a reacționat la decizia președintlui Maia Sandu de a promulga legea ce interzice simbolurile agresiunii militare ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit lui, panglica Sfântului Gheorghe este un simbol al Marii Victorii, iar declarațiile șefei statului privind aruncarea acestor simboluri la „coșul de gunoi al istoriei” îi provoacă „dezgust”.

„Politicienii moldoveni nu știu ce fac, lăudând pe Antonescu și pe criminalii naziști ca el, uitând de milioanele de victime ale celui de-al Doilea Război Mondial, distrugerea popoarelor, Holocaustul, lagărele de concentrare, camerele de gazare, crematorii… Ideologia nazismului și fascismului, care au infectat „statele axei”, au transformat multe țări europene în terenuri de ucidere. Și numai datorită sacrificiului și forței poporului sovietic, a puterii armatei sovietice și a aliaților săi, a fost posibilă înfrângerea, condamnarea tuturor criminalilor de război, interzicerea mișcărilor fascist-naziste și a simbolurilor acestora”, a scris Krasnoselskii pe Telegram.

Președintele Maia Sandu a promulgat legea care interzice în Republica Moldova folosirea simbolurilor care promovează agresiunea militară. Noile prevederi intră în vigoare în momentul publicării. Șefa statului a menționat că modificarea legislației Republicii Moldova cu privire la unele semne și litere care sunt folosite de armata rusă în războiul din Ucraina și cu privire la interzicerea pe teritoriul țării noastre a simbolicii acestui război nu atentează la memoria noastră istorică.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
1 Comentariu
  1. […] Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a reacționat la decizia președintlui Maia Sandu de a promulga legea ce interzice simbolurile agresiunii militare ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit lui, panglica Sfântului Gheorghe este un simbol al Marii Victorii, iar declarațiile șefei statului privind aruncarea acestor simboluri la „coșul de gunoi al istoriei” îi provoacă „dezgust”, scrie Disinfo.  […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata