Serghei Tihanovski, soțul fostei oponente a lui Lukașenko la președinție a fost condamnat la 18 ani de închisoare

0 191

Soțul Svetlanei Tihanovskaia, recunoscut de activiștii pentru drepturile omului ca deținut politic, a fost condamnat de un tribunal din Gomel la 18 ani de închisoare. Acesta însuși a numit acuzațiile drept motivate politic.

Verdictul a fost anunțat marți, 14 decembrie, pe teritoriul centrului de detenție preventivă (SIZO) Nr. 3 din Gomel, unde este deținut. Soțul Svetlanei Tihanovskaia, lidera opoziției din Belarus și fost candidat la președinție, a fost acuzat în patru articole.

Procesul s-a desfășurat în spatele ușilor închise „pentru a asigura siguranța participanților la proces și pentru a proteja secretele protejate de lege”. Înainte de începerea procesului, anchetatorii au luat acorduri de nedivulgare de la avocații apărării, interzicându-le să dezvăluie chiar și articolele acuzațiilor împotriva inculpaților.

Amintim că, Tihanovski a fost arestat în mai 2020, în timpul unui miting electoral autorizat în oraşul Grodno, când colecta semnături pentru a putea candida la alegerile prezidenţiale din august 2020 împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata