Sfatul Rusiei pentru trupele care se confruntă cu atacuri de drone: ”Sudați cuști pe orice vehicul”

0 93

Noile ilustrații publicate de Ministerul rus al Apărării detaliază exact această strategie pentru trupele lor, indicând modul în care fiecare vehicul ar trebui să fie acoperit cu cuști pentru a se proteja de vehiculele aeriene fără pilot (UAV).

Deși ambele părți ale războiului au folosit anterior cuști rudimentare pentru a se confrunta cu dronele, se pare că Rusia se resemnează la aceste apărări limitate pentru viitorul apropiat, într-un semn al modului în care dronele de atac au devenit dominante și periculoase, potrivit businessinsider.com.

Luni, au fost publicate ilustrații ale principalei direcții blindate a ministerului, care prezintă diverse metode de protecție a echipamentelor împotriva dronelor cu vedere la prima persoană (FPV) echipate cu explozibili și a altor amenințări de drone. În multe cazuri, sfatul oficial al ministerului este de a suda diverse forme și dimensiuni de cuști pe vehicule. Unele ilustrații arată cuști pe partea superioară a turelelor tancurilor, în timp ce altele arată cuști care înconjoară părțile laterale, din față și din spate ale vehiculelor.

Ilustrațiile sugerează modul în care trupele ar trebui să dispună cuștile pentru a maximiza protecția împotriva dronelor care explodează, cum ar fi construirea unei bariere deasupra unei turele de tancuri, într-un astfel de unghi încât o dronă să nu poată găsi o cale de trecere prin cușcă.

Aceste măsuri de protecție complică traiectoria de zbor a unei drone de mici dimensiuni, însă, în ultima vreme, Ucraina a dat dovadă de o îndemânare impresionantă în navigarea dronelor sale pe câmpul de luptă, zburând în trapele deschise ale tancurilor și localizând trupe ascunse în vehicule. Iar dronele cu încărcături utile mari sunt susceptibile de a sparge gardul improvizat.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata