Sfatul șefului Pentagonului pentru Israel: „Dacă împingi civilii din Gaza în brațele inamicului, înlocuiești o victorie tactică cu o înfrângere strategică”

0 44

Citând lecțiile învățate în Irak, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, spune că victoria într-o zonă urbană vine prin protejarea populației, nu prin împingerea ei în brațele inamicului.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a îndemnat sâmbătă, 2 decembrie, Israelul, care şi-a reluat bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, să protejeze civilii palestinieni, o condiţie în opinia sa pentru o victorie pe teren împotriva Hamas, relatează Times of Israel.

Austin a declarat pentru Reagan National Defense Forum din California că a „învățat ceva despre războiul urban” în timp ce lupta în Irak și conducea campania împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS).

„La fel ca Hamas, ISIS a fost profund înrădăcinat în zonele urbane. Și coaliția internațională împotriva ISIS a muncit din greu pentru a proteja civilii și pentru a crea coridoare umanitare, chiar și în timpul bătăliilor grele”, a spus Austin parlamentarilor, șefilor de corporații și oficialilor guvernamentali care au participat la conferința de securitate.

„Deci lecția nu este că poți câștiga în războiul urban protejând civilii. Lecția este că poți câștiga în războiul urban doar protejând civilii”, a subliniat el. „Dacă împingi [civilii din Gaza] în brațele inamicului, înlocuiești o victorie tactică cu o înfrângere strategică.”

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata