SIS a blocat încă un site care incita la ură şi război

0 92

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a solicitat blocarea accesului moldovenilor la un site rusesc pe motiv că distribuie informaţii false care incită la ură şi război în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al SIS, portalul blocat se numeşte https://svpressa.ru,  iar motivul pentru care a fost blocat este publicarea, la 31 iulie, a articolului „Кишинев и Бухарест готовятся объявить Тирасполю войну” (Chişinăul şi Bucureştiul se pregătesc să declare război Tiraspolului n.r.) în care conducerea Republicii Moldova este acuzată de blocarea misiunii de menţinere a păcii în stânga Nistrului de către armata rusă.

„În conformitate cu pct. 26-28 din Dispoziția nr. 1 din 24 februarie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în procesul de colectare de date despre surse cu conținut online care promovează informații false, în domeniul ce afectează securitatea națională a fost identificat în rețeaua globală Internet web site, cu adresa: https://svpressa.ru, care la data de 31 iulie curent, a publicat un material jurnalistic cu denumirea sugestivă: „Кишинев и Бухарест готовятся объявить Тирасполю войну” subtitlu: „Зачем Молдавия хочет прекратить миротворческую операцию на Днестрe””, se arată în comunicatul SIS.

Potrivit documentului, atât titlul materialului, cât și conţinutul articolului ptpmovează agresiunea militară a Rusiei în Ucraina ţi afectează securitatea Republicii Moldova.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata