SIS a investigat prezenta experților ruși în Moldova, iar Igor Dodon a trimis informațiile secrete la Mosova

4 382

Începând cu anul 2016, de când a devenit președinte al Republicii Moldova, încetul cu încetul, socialistul Igor Dodon a început a-și săpa propria groapă politică. Acest lucru a devenit evident în momentul în care a preluat guvernarea din mâinile fostului democrat, Vladimir Plahotniuc, ulterior din mâinile Maiei Sandu.

Procesul în care Igor Dodon își semna cu propria mână soarta politică a început cu investigația Rise, Banii lui Dodon din Bahamas. Ulterior, imaginile video în care Igor Dodon se laudă în fața fostului coordonator al guvernării PDM, Vladimir Plahotniuc, că primește lunar sume enorme din Rusia, a confirmat ceea ce Rise investiga încă în 2016.

De asemenea, preluarea guvernării de către PSRM, Igor Dodon fiind coordonatorul acesteia, exact cum o făcea și Plahotniuc, a fost o altă etapă care i-a adus pierderea alegerilor prezidențiale.

Desigur, până la aceste alegeri prezidențiale, Igor Dodon a călcat exact pe aceleași greble pe care au călcat multe guvernări în Moldova – încrederea că vor fi la putere toată viața. Astfel, în această perioadă, Igor Dodon a aruncat cu tot felul de declarații acide, iar guvernarea s-a condus și încă mai conduce țara într-un mod evident nedemocratic.

Acum, că Dodon a pierdut funcția de președinte, poziția lui ca lider de facto a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) îi va permite guvernului rus să continue să influențeze politica din Republica Moldova prin cele 37 de fotolii ale PSRM-ului din Parlament, chiar dacă Igor Dodon nu va deține o funcție formală nici în Parlament, nici în Guvern. Așa cum meționam mai devreme, această manipulare din culise este similară ”controlului” de facto al lui Vlad Plahontiuc asupra guvernului lui Pavel Filip, chiar dacă poporul moldovean a votat clar împotriva lui Dodon în data de 15 noiembrie 2020.

Planurile și acțiunile lui Igor Dodon și ale PSRM-ului vor fi mult mai clare după ce va fi învestit noul președinte, Maia Sandu, dar și la începutul anului viitor.

Cel mai probabil, Igor Dodon și PSRM vor încerca să-și ridice popularitatea, iar ulterior vor merge la alegeri parlamentare anticipate. Chiar și așa, o persoană ca Igor Dodon nu mai poate reprezenta țara, indiferent de funcția pe care o deține. Nu o singură dată Igor Dodon a realizat interesele Federației Ruse și  continuă să facă aceste lucruri în continuare.

Un lucru mai puțin știut în spațiul public este faptul că prezența rușilor, care l-au sprijinit pe Dodon în prezidențiale, a fost investigată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) din Republica Moldova înainte de a se aduce la cunoștința opiniei publice.

La mijlocul lunii septembrie 2020, SIS a furnizat detaliile anchetei asupra „experților politici” ruși președintelui moldovean Igor Dodon, incluzând informații concrete privind legăturile unui „expert politic” și anume, Yuri Gudilin, cu Serviciul Federal de Securitate rus (FSB). Aparent, SIS îi oferea lui Dodon ocazia să vadă, în caz că nu ar fi fost conștient,  legăturile acestor „experți politici” cu FSB-ul.

Și aici apare un nou moment în care Igor Dodon acționează nicidecum în interesele țării. După ce SIS-ul i-a transmis aceste informații, Igor DODON nu a făcut nimic altceva decât să le retransmită  guvernului rus.

Acesta e viitorul  pe care și-l dorește Republica Moldova? Asta își doresc votanții PSRM? Un individ care transmite secrete de stat unui guvern străin ca să influențeze justiția din țară?

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
4 Comentarii
  1. […] Începând cu anul 2016, de când a devenit președinte al Republicii Moldova, încetul cu încetul, socialistul Igor Dodon a început a-și săpa propria groapă politică. Acest lucru a devenit evident în momentul în care a preluat guvernarea din mâinile fostului democrat, Vladimir Plahotniuc, ulterior din mâinile Maiei Sandu, scrie DISINFO.MD […]

  2. […] scrie deschide.md cu referire la DISINFO.MD. […]

  3. […] Începând cu anul 2016, de când a devenit președinte al Republicii Moldova, încetul cu încetul, socialistul Igor Dodon a început a-și săpa propria groapă politică. Acest lucru a devenit evident în momentul în care a preluat guvernarea din mâinile fostului democrat, Vladimir Plahotniuc, ulterior din mâinile Maiei Sandu, scrie disinfo.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata