SIS-ul urmează a fi reformat și modernizat

0 80

Serviciul de Informații și Securitate trebuie să fie reformat și modernizat. Subiectul a fost discutat de către președintele Parlamentului, Igor Grosu cu directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Raul Hellvig. La discuții a participat președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, dar și directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Alexandru Musteață.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, interlocutorii au discutat despre situația regională complicată și riscurile de securitate pe care le comportă.

De asemenea, a fost evidențiată necesitatea stringentă de reformare a sectorului de servicii de securitate din Republica Moldova care să poată răspundă prompt și hotărât noilor provocări și să contracareze riscurile și amenințările la adresa statului.

Parlamentul, prin Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, va sprijini procesul de reformare și modernizare a Serviciului de Informații și Securitate, astfel încât să avem parte de o instituție independentă, puternică, capabilă să ofere securitate cetățenilor și țării.

Tot pe 17 august, directorul SRI a avut o întrevedere și cu președinta țării Maia Sandu.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata