Socialistul Odnostalco i s-a plâns propagandistului Kremlinului Soloviov că PAS a interzis panglica bicoloră. Reacțiile nu au întârziat

0 1.220

Deputatul PSRM, din cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vladimir Odnostalco, i s-a plâns propagandistului Kremlinului, jurnalistului, rus Vladimir Soloviov, despre faptul că guvernarea din Republica Moldova a interzis simbolurile care sunt utilizate de armata rusă în războiul din Ucraina.

 

Deputatul a vorbit în cadrul emisiunii jurnalistului rus despre legea aprobată săptămâna trecută în lectură finală de către deputații PAS, prin care a fost interzisă utilizarea panglicii „Sfântul Gheorghe” și literelor „Z” și „V” pe teritoriul țării noastre.

„Moldova gândește pozitiv, pe când guvernarea noastră gândește conform instrucțiunilor, așa cum li se comandă, dar nu așa cum trebuie. Ceea ce se întâmplă nu ne face cinste ca țară. Rușine acelor deputați care au votat pentru interzicerea unuia dintre simbolurile victoriei – panglica Sfântul Gheorghe, pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Odnostalco.

Parlamentarul a inclus-o în discuție și pe șefa statului, Maia Sandu, afirmând că „aceasta nu se identifică cu cei care au câștigat al doilea Război Mondial”, precum și „nici deputații acesteia”.

În replică jurnalistul rus l-a întrebat pe Odnostalco „de ce ar trebui Sandu să facă această asociație, dacă ea este cetățeancă României”?

De asemenea, deputatul socialist i-a mai adăugat în listă și pe președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministra, Natalia Gavrilița, speculând că această lege a fost adoptată anume din considerentul că „aceștia sunt cetățeni ai României și neagă tot ce-i rusesc”.

Cu o reacție a venit experta în audiovizual la Asociaţia pentru Dezvoltarea Culturii şi Protecţiei Drepturilor de autor şi conexe APOLLO, fostul deputat Angela Aramă.

Deputatul socialist Odnostalco a ofrit un interviu generos propagandistului de la Kremlin, Vladimir Soloviov. Aici ar trebui să pun punct, iar organele de anchetă să se autosesizeze și să-l întrebe răspicat ce tărâțe a avut în cap, atunci când a decis să comunice cu cea mai toxică persoană a propagandei putiniste, aflată sub sancțiunile UE. Odnostalco știe că propagandiștii militanți ai războiului, ai genocidului unui popor, sunt culpabili de crime de război la fel ca și și cei care-l desfășoară nemijlocit?! Toleranța asta a noastră și lipsa de verticalitate ne-au adus la sapă de lemn. Scobim cu ea pământul arid al identității naționale în căutarea demnității, a scris Aramă pe pagina sa de facebook.

Amintim că, după ce ieri, 14 aprilie, deputații PAS au aprobat în lectură finală legea ce interzice simbolurile războiului din Ucraina în Republica Moldova, inclusiv panglica „Sfântul Gheorghe”, socialiștii au declarat că nu recunosc această lege și nu o vor respecta. Mai mult decât atât, PSRM îndeamnă și susținătorii săi să nu respecte prevederile legale.

Precizăm că, potrivit legii persoanele fizice care nu vor respecta prevederile legale riscă o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de la 9 000 până la 18 000 de lei.

Video, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata