Șoferul Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, prins cu permis fals a fost rechemat din funcție

0 158

Incidentul s-a produs în data de  7 iunie, la punctul de trecere al frontierei Palanca. „MAEIE a fost informat că în procesul verificării actelor, Poliția de Frontieră a stabilit deținerea unui permis de conducere cu semne de falsificare de către șoferul autoturismului arondat misiunii diplomatice de la Moscova.

În egală măsură, ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit. Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dispus, ca măsură sancționatorie, aplicabilă imediat, emiterea, conform regulamentelor de organizare și funcționare a instituției, a ordinului de rechemare din funcție a șoferului vizat, ca măsură disciplinară, precum și verificarea  amănunțită a circumstanțelor producerii acestui incident, cu referirea materialelor spre examinare autorităților competente”, se menționează în comunicatul de presă emis de către reprezentanții Ministerului de Externe.

Potrivit informațiilor din presă, ar fi vorba despre Grebencov Eduard care deține permis conducere eliberat încă din 2007. Anterior, Grebencov ar fi lucrat pentru Vladimir Țurcan, care în prezent este judecător la Curtea Constituțională. În acest sens, bărbatul l-ar fi telefonat pe Vladimir Țurcan ca să-l ajute în soluționarea problemei.

Acesta nu este primul scandal în care sunt implicate persoane angajate la Ambasada țării noastre de la Moscova. Un scandal anterior viza transportul illegal al unor anabolizante, prin intermediul unui microbuz al ambasadei. De asemenea, ministrul interimar de Externe, Aureliu Ciocoi, a vorbit și despre transportul illegal al grăsimii de bursuc, la fel prin mijloace de transport diplomatic al aceleiași Ambasade.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata