Soldații ruși morți în Ucraina sunt incinerați ”aproape continuu”. Oficial ucrainean: ”Locuitorii simt de mult timp fumul acru caracteristic”

0 105

Soldații ruși morți sunt „incinerați aproape continuu” în apropiere de Melitopol, a declarat un oficial ucrainean.

Forțele Moscovei au livrat trupurile militarilor căzuți la datorie în camioane și le-au ars într-o zonă deschisă din sud-estul orașului, a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar. Ea a afirmat că soldații morți au fost transportați de la Herson, care se află la peste 160 de kilometri distanță.

”Comandamentul forțelor de ocupație rusești încearcă să ascundă pierderile reale de personal și efectuează înmormântări în teritoriile ocupate temporar, fără a transporta rămășițele în Rusia”, a declarat ea pe Telegram, potrivit Sky News.

„De exemplu, în apropiere de Melitopol, în regiunea Zaporojie, sunt incinerate aproape în permanență, într-o zonă deschisă, cadavrele militarilor ruși, care sunt livrate de ocupanți în camioane. ”Locuitorii din zonă simt de mult timp fumul acru caracteristic”, a completat oficialul.

În februarie, Ministerul britanic al Apărării a estimat că între 40.000 și 60.000 de soldați ruși au fost uciși în primele 12 luni de război. Luna trecută, o investigație realizată de două instituții media rusești independente – Meduza și Mediazone – a folosit modelarea statistică și a constatat că au murit 47.000 de persoane.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata