Spania va trimite Ucrainei un pachet de ajutor cu rachete Patriot și tancuri Leopard

0 49

Spania va trimite Ucrainei rachete pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot și tancuri Leopard 2A4 ca parte a pachetului de ajutor anunțat anterior. Acest lucru se afirmă în publicația cotidianului El Pais, citată de Reuters.

Surse au declarat publicației că pachetul va include o duzină de rachete Patriot, 19 tancuri Leopard 2A4 de fabricație germană, precum și alte arme fabricate în Spania, în special echipamente anti-drone și muniție.

Costul total al pachetului va fi de 1,23 miliarde de dolari și a fost aprobat luna trecută de guvern, deși nu a fost specificat atunci ce fel de arme vor fi incluse în ajutor. Reprezentanții premierului spaniol Pedro Sanchez au refuzat să comenteze cele relatate de El Pais.

Noile livrări de arme vor fi anunțate în timpul vizitei oficiale a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Madrid, care are loc luni.

Volodimir Zelenski va fi primit în audiență de rege și va participa la un prânz la Palatul Regal. Felipe al VI-lea a sosit luni dimineață la Aeroportul Madrid-Barajas pentru a-l primi pe președintele Ucrainei – un gest neobișnuit cu un lider străin, notează El Pais.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata