Spectacol politic. Ministerului Afacerilor Externe din Rusia a comentat summit-ul „Platforma Crimeea”

0 208

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat summit-ul Platformei Crimeei, care a avut loc la Kiev, la care a participat și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Zaharova a numit evenimentul „anti-rus”. Ministerul a subliniat că participarea fiecărei țări la summit va afecta relațiile cu Rusia.

Vom fi obligați să considerăm participarea țărilor individuale, a organizațiilor internaționale și a reprezentanților acestora la Platforma Crimeii ca o încălcare a integrității teritoriale a Federației Ruse, care va afecta în mod inevitabil relațiile noastre, în consecință”, a declarat Ministerul rus de Externe.

De asemenea, departamentul diplomatic a subliniat că problema anexării Crimeei a fost închisă în 2014, în urma unui referendum organizat în peninsulă. „În aceste condiții, ideea ucraineană actuală este populism pur, un spectacol politic separat de realitate, menit doar să păstreze tema existenței temporare a Crimeei ca parte a Ucrainei în spațiul informațional”, a declarat Ministerul de Externe

Reamintim că la summitul „platformei Crimeei”, care a avut loc la Kiev pe 23 august, au participat delegații din 46 de țări și organizații internaționale, inclusiv Statele Unite, Uniunea Europeană și țările NATO. La summit au participat nouă președinți, patru prim-miniștri, 17 miniștri de externe sau adjuncți ai acestora. Delegația moldovenească a fost condusă de președintele Maia Sandu.

Participanții la summit au semnat o declarație în care Rusia a fost recunoscută ca țară ocupantă care a anexat ilegal Crimeea. La Moscova, acest summit a fost deja numit „șabat anti-rus”, iar PSRM a spus că participarea lui Sandu la acesta ar putea avea un efect negativ asupra relațiilor moldo-ruse.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata