Stare de urgență în Republica Moldova! Parlamentul urmează să se pronunțe

0 327
Guvernul va cere astăzi Parlamentului să declare stare de urgență în Republica Moldova. Tot astăzi va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale pentru a întreprinde un șir de acțiuni necesare pentru gestionarea acestei crize și a provocărilor umanitare. Anunțul a fost făcut de către președintele Maia Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocat în legătură cu situația din Ucraina.
„Solicit cetățenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat astăzi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni”, a nota șefa statului.
Maia Sandu a îndemnat oamenii să fie înțelegători și să fie pregătiți să se ajute reciproc. Potrivit președintelui, a fost dispusă intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne pentru a preveni eventuale provocări. În prezent se atestă o creștere a fluxului de tranzit la frontiera moldo-ucraineană. Instituțiile moldovenești instalează centre de treiere. Președinta a mai spus că vor fi ajutați oamenii care au nevoie de sprijin, existând pregătirea pentru a acomoda câteva zeci de mii de oameni. De asemenea, sunt pregătite mai multe scenarii în cazul în care fluxurile de refugiați vor crește.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata