Statele Unite impun noi sancţiuni împotriva proiectului gazoductului Nord Stream 2

0 228

Departamentul de Stat american a anunţat luni că Statele Unite impun noi sancţiuni legate de gazoductul Nord Stream 2 care face legătura între Rusia şi Germania.

Un raport prezentat Congresului SUA de Departamentul de Stat nominalizează două nave şi o entitate cu legături cu Rusia, Transadria Ltd., implicată în proiectul conductei de gaze naturale. Transadria va fi sancţionată conform Legii pentru Protecţia Securităţii Energetice a Europei (PEESA), iar Marlin, o navă a companiei, va fi identificată ca proprietate blocată, a declarat secretarul de stat Antony Blinken.

Prin acţiunea de luni, guvernul condus de preşedintele Joe Biden a extins lista sancţiunilor la opt persoane şi a identificat opt nave ca proprietăţi blocate în legătură cu proiectul gazoductului.

„Chiar şi în timp ce Administraţia continuă să se opună conductei Nord Stream 2, inclusiv prin sancţiuni, continuăm să colaborăm cu Germania şi cu alţi aliaţi şi parteneri pentru a reduce riscurile produse de conductă pentru Ucraina şi pentru state din prima linie a NATO şi a UE”, a adăugat Blinken.

Ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, a condamnat planificarea de noi sancţiuni. El a declarat, conform agenţiei de presă ruse TASS, că încercările Washingtonului de a menţine dialogul cu Moscova prin sancţiuni „sunt inacceptabile şi încalcă legislaţia internaţională”. „Considerăm toate tentativele de a împiedica exporturile de petrol şi gaze ale Rusiei către Europa drept concurenţă neloială, care subminează principiile pieţei libere”, a afirmat diplomatul. „De asemenea, respingem categoric acuzaţiile la adresa politicii energetice a Rusiei. Astfel de declaraţii arată lipsa de respect a Statelor Unite pentru propriii lor aliaţi, care sunt gata să construiască o cooperare reciproc avantajoasă pe termen lung cu ţara noastră”, a mai spus Antonov, adăugând că „am dovedit practic că suntem parteneri de încredere în domeniul energiei”.

Detalii AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata