Statele Unite vor acorda Republicii Moldova un grant de 220 de milioane de dolari! Unde vor merge banii

0 87

Statele Unite ale Americii urmează să acorde Republicii Moldova un grant de 220 de milioane de dolari pentru investiții în sectorul energetic.

Subiectul respectiv a fost discutat miercuri, 26 iulie, în cadrul unei întrevederi între Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova și Kent D. Logsdon, ambasadorul SUA la Chișinău.

„Urmează să ratificăm, în lectura a doua, cel de-al 15-lea Amendament din Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA. Grantul, în valoare de 220 de milioane de dolari din partea SUA, va fi folosit pentru investiții în sectorul energetic. Mulțumesc Guvernului SUA pentru ajutorul constant pe care îl oferă Republicii Moldova”, a declarat Igor Grosu.

De asemenea, părțile au discutat și despre recenta vizită a președintelui Parlamentului de la Chișinău în SUA. „I-am comunicat domnului ambasador că am avut o vizită de lucru foarte productivă și că delegația Republicii Moldova a simțit tot sprijinul și prietenia de care se bucură statul nostru din partea SUA. M-am bucurat să aflu că Republica Moldova este tot mai des menționată în SUA drept un model de stat care avansează pe calea democratizării. Vom continua pe această cale pentru a îndreptăți încrederea pe care ne-au oferit-o cetățenii, dar și partenerii de dezvoltare”, a mai subliniat oficialul.

Menționăm că președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a întreprins, în perioada 11 – 15 iulie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata