Statele Unite vor plăti costurile de judecată pentru jurnaliştii urmăriţi pe nedrept în justiţie în străinătate

0 69

Agenţia pentru dezvoltare internaţională a SUA (USAID) a anunţat că Washingtonul va oferi asistenţă financiară jurnaliştilor din străinătate care se confruntă cu proceduri judiciare menite să-i reducă la tăcere ca parte a unei campanii de sprijinire a democraţiei în întreaga lume, informează AFP.

„Ne vom oferi să acoperim costurile necesare pentru a depăşi plângerile de calomnie şi pentru a descuraja autocraţii şi oligarhii”, a declarat la Washington directorul USAID Samantha Power, ea însăşi fost reporter.

Samantha Power a spus că regimurile autoritare folosesc din ce în ce mai mult aceste „tactici expeditive, dar eficiente” prin creşterea numărului plângerilor pentru a distruge mass-media independente şi pentru a ucide în faşă informaţiile pe care nu le vor publicate.

„Pe măsură ce autocraţii devin din ce în ce mai pricepuţi în intenţia lor de a controla şi a manipula oamenii, trebuie să contribuim la susţinerea unei prese mondiale libere şi echilibrate pentru ca liderii să fie traşi la răspundere”, a adăugat fosta ambasadoare a SUA la ONU.

Ea nu a oferit detalii despre cum funcţionează acest nou fond creat de executivul preşedintelui Biden şi nu a spus dacă va sprijini şi jurnalişti din ţări aliate ale Washingtonului.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata