Statele Unite vor să scoată la licitație un superiaht confiscat de la un oligarh rus. „Costurile de întreținere sunt departe de a fi modeste“

0 57

Statele Unite intenționează să scoată la vânzare un superiaht în valoare de 300 de milioane de dolari, confiscat de la un oligarh rus, întrucât întreținerea acestuia este prea costisitoare, conform unui document judiciar publicat vineri, relatează Business Insider. 

Iahtul cu pricina este Amadea, cu o lungime de 106 metri, care a fost confiscat în Fiji în luna aprilie a anului 2022. Acesta dispune de o heliport, o piscină și un cinematograf.

Ulterior, iahtul a fost confiscat de către Departamentul de Justiție al SUA. Acesta a ajuns în țară în luna iunie. Oficialii americani susțin că proprietarul superiahtului este miliardarul rus sancționat Suleiman Kerimov, care are o avere de 9,2 miliarde de dolari.

Din momentul în care a confiscat iahtul, guvernul american plătește 600.000 de dolari pe lună pentru întreținere – un cost „excesiv”, conform documentelor depuse în instanță, pe care sursa citată le-a consultat. Statele Unite solicită în prezent acordul unui judecător pentru a scoate la licitație superiahtul.

Costurile de întreținere pentru Amadea sunt departe de a fi modeste și există motive întemeiate pentru a scuti Guvernul și publicul de plata acestor costuri„, se arată în dosar.

Cu toate acestea, un alt oligarh rus, Eduard Khudainatov, pretinde că este proprietarul iahtului și îl vrea înapoi. Khudainatov nu a fost sancționat de SUA.

Reprezentanții legali ai lui Khudainatov nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii a publicației citate, trimisă în afara orelor obișnuite de lucru. Aceștia au declarat pentru Bloomberg cu privire la confiscare că aceasta a fost „ilegală” și că clientul lor va plăti SUA pentru întreținerea iahtului Amadea.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata