Steven Seagal, membru al unui partid naționalist pro-Kremlin din Rusia

0 178

Steven Seagal, actorul american cunoscut pentru filme de acțiune a devenit, de sâmbătă, membru al unui partid naționalist pro-Kremlin din Rusia – „O Rusie Dreaptă – Patrioții pentru adevăr”, relatează The Moscow Times.

Seagal este cetățean rus naturalizat încă din 2016 și este un cunoscut susținător și fan al lui Vladimir Putin. Actorul spune că își va concentra activitatea pe combaterea poluării și lupta împotriva schimbărilor climatice.

Conform sursei citate, acesta și-a pregătit deja primul proiect de lege pe care l-a numit „Legea Steven Seagal” și care prevede amendarea codului penal din Rusia pentru includerea de pedepse cu închisoarea pentru cei care poluează.

„Trebuie să ne asigurăm că sistemul legal îi persecută pe cei responsabili de comiterea de crime de mediu și îi poate pedepsi sever pe cei care le comit”, a declarat Seagal.

Proiectul de lege prevede că persoanele care încalcă legile legate de transportarea materialelor periculoase și deșeurilor periculoase pot fi pedepsite cu închisoare. De asemenea, actualizează regulile de siguranță pentru folosirea agenților și toxinelor biologice.

Seagal nu poate candida pentru un loc de parlamentar în Duma de Stat, pentru că deține cetățenia americană, însă, a spus purtătoarea de cuvânt a partidului. El și-a primit oficial pașaportul rusesc chiar de la Vladimir Putin, în 2016. De atunci, el a devenit trimis special al ministerului rus de externe pentru proiecte umanitare cu Statele Unite.

Sursa: digi24

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata