Știrile false și combaterea dezinformării, în atenția deputaților

0 170

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică în comun cu Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media lansează consultări publice asupra unui proiect de lege ce prevede combaterea răspândirii în Republica Moldova a infracțiunilor de falsificare (clonare), uzurpare a identității în spațiul on-line, de difuzare a știrilor false și denigratoare, în special la adresa persoanelor publice.

Potrivit Parlamentului, dezbaterile publice urmează să fie organizate la data de 5 octombrie curent cu începere de la ora 09:00 în sala Europei din incinta Legislativului.
La consultări sunt așteptate autoritățile, asociațiile obștești și mass-media, în vederea identificării unor soluții, normative și practice viabile.

Organizațiile și experții în domeniul vizat, interesați de participare la această ședință, trebuie să depună o solicitare în acest sens, cu indicarea numelui, profilului profesional și a datelor de contact, la adresa de email csn@parlament.md, cel târziu până luni 4 octombrie curent, ora 12:00.

Sursa: https://realitatea.md/stirile-false-si-combaterea-dezinformarii-in-atentia-deputatilor-doua-comisii-organizeaza-consultari-la-proiect/

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata