Stoltenberg va discuta azi cu şeful diplomaţiei de la Kiev despre tensiunea militară în creştere la frontiera ucraineano-rusă

0 199

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se vor întâlni azi la Bruxelles pentru a discuta despre tensiunea militară în creştere la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, transmite duminică EFE.

Reuniunea are loc cu două zile înainte de Consiliul NATO-Rusia, prevăzut pentru miercuri, la Bruxelles.

În ultimele zile, NATO şi-a intensificat consultările pe acest subiect, în contextul în care, înaintea vizitei lui Kuleba la sediul alianţei, miniştrii de externe aliaţi au avut vineri o reuniune extraordinară prin videoconferinţă pentru a se coordona înaintea dialogului cu Moscova.

După videoconferinţa de vineri, Stoltenberg a dat asigurări că este „un semnal pozitiv” faptul că Rusia doreşte să dialogheze cu Statele Unite şi cu Alianţa Nord-Atlantică pe fondul tensiunilor militare în creştere la frontiera cu Ucraina, însă a avertizat totodată că „riscul de conflict este real”.

În plus, secretarul general al NATO s-a întâlnit sâmbătă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre desfăşurarea militară a Rusiei în apropierea Ucrainei şi despre „implicaţiile pentru securitatea europeană”, potrivit unui mesaj postat pe Stoltenberg pe contul său de Twitter.

„NATO continuă să se coordoneze cu partenerul său strategic, UE, în timp ce ne pregătim pentru reuniunea Consiliului NATO-Rusia”, a adăugat Stoltenberg.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata