Sturza: Rusia caută în locul lui Dodon o altă persoană. „Și-au recunoscut înfrângerea”

0 157

Moscova caută un înlocuitor pentru Igor Dodon și se bazează și pe alte câteva proiecte, a declarat fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza pe 30 august, în emisiunea postului de televiziune Cutia Neagră TV8.

„Zilele acestea am discutat acest subiect, nu vreau să spun cu cine. Federația Rusă, în calitate de sponsor principal, este conștientă de eșec și că Dodon nu este respectat, că nu a făcut față sarcinii, fiind un agent semnificativ de influență”, a declarat fostul șef al Cabinetului de Miniștri.

 

 

Potrivit lui Sturza,PAS a primit peste 60 de mandate iclusiv graţie faptului că  Dodon, care s-a dovedit a fi „extrem de mediocru și, în plus, o persoană lacomă” și a compromis flancul stâng.

Nu există încă un înlocuitor pentru actualul lider socialist, ei însă îl caută”, a spus Sturza. În opinia sa, nici Zinaida Greceanîi, nici Vlad Batrâncea nu vor sta la cârma PSRM: prima nu pretinde la acest post , iar al doilea „are alte probleme”.

Potrivit lui Ion Sturza, Moscova încearcă să se bazeze pe alte proiecte politice, „unul dintre proiecte este Ivan Ceban, un politician mai curat, mai pro-european. Și, poate, se fac pariuri pe un nou duo Chicu – Vlah.”

Declarația fostului prim-ministru că Ion Ceban poate conduce un alt partid a fost confirmată literalmente a doua zi, 31 august, când a fost sărbătorită sărbătoarea Limbii noastre în Republica Moldova. La miezul nopții, primarul Capitalei a publicat cu această ocazie o scurtă postare, compusă din două cuvinte: LIMBA ROMÂNĂ.

 

Astfel, Ion Ceban s-a distanțat în mod evident de socialiști, care au promovat constant doctrina limbii moldovenești și a poporului moldovenesc. De fapt, acesta este unul dintre principalele postulate ideologice pe care se bazează retorica politică a PSRM.

Postarea primarului Chișinăului a fost urmată,  11 ore mai târziu,  de cea a lui Igor Dodon, tot pe Facebook. Acesta a scris despre „limba moldovenească”  şi a îndemnat oamenii să nu se conformeze „trendurilor trecătoare”. 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata