SUA anunță că sunt dispuse să discute cu Rusia chiar de la începutului lui ianuarie „dar nu necondiționat”

0 149

Statele Unite sunt pregătite „să angajeze un dialog diplomatic chiar de la începutul lunii ianuarie” cu Rusia însă nu fără condiții, a spus, joi, un oficial de la Casa Albă ca primă reacție la conferința de presă a lui Vladimir Putin, în care liderul rus a reiterat că dorește garanții de securitate din partea NATO și Occidentului.

Executivul american este pregătit să negocieze în format atât bilateral, cât şi multilateral, prin „multiple canale”, a afirmat sursa, care a adăugat totuşi că nu au fost fixate nici data şi nici locul unei prime întâlniri, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Există anumite puncte pe care Rusia le-a ridicat şi pe care credem că le putem discuta, şi altele pe care ruşii ştiu că nu le vom accepta niciodată”, a menţionat responsabilul.

Potrivit acestuia, „orice dialog trebuie să fie bazat pe un principiu de reciprocitate, ceea ce înseamnă că şi preocupările noastre vor trebui puse pe masă”.

„Vom continua să urmărim îndeaproape mişcările alarmante de trupe ruse şi desfăşurările la frontiera cu Ucraina”, a mai indicat sursa citată, dând asigurări că SUA şi aliaţii lor se pregătesc să adopte „sancţiuni masive” dacă Rusia ar ataca Ucraina.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata