SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei

0 119

Administrația SUA a anunțat miercuri deblocarea unei sume suplimentare de 200 de milioane de dolari drept ajutor acordat Ucrainei pentru apărare, potrivit agențiilor de presă occidentale.  După cum precizează agenția de presă Reuters, Statele Unite au anunțat în decembrie 2021 intenția de a acorda un ajutor suplimentar pentru Ucraina, în scop defensiv, notează sursa citată

În dimineața acestei zile, secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev, iar vizita sa oficială face parte din eforturile internaționale pentru detensionarea situației de securitate de la frontiera dintre Ucraina și Rusia.

Un oficial al Departamentului de Stat american, care îl însoțește pe secretarul de stat Antony Blinken în vizită la Kiev, a precizat că Statele Unite susțin suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și vor continua să acorde Ucrainei sprijinul de care are nevoie.

Ajuns la Kiev, Antony Blinken a declarat în fața presei că desfășurarea de trupe ruse în apropiere de granițele Ucrainei îi permite președintelui rus Vladimir Putin să dea un ordin de atac care să fie pus în aplicare destul de rapid.

„Știm că există planuri de întărire a forței (ruse – n. red.) respective, cu un preaviz foarte scurt, pentru a acționa mai agresiv împotriva Ucrainei”, a precizat Blinken în fața unor diplomați, la ambasada americană de la Kiev.

În ultima perioadă tensiunile privind conflictul din Ucraina s-au multiplicat. Negocierile de săptămâna trecută între SUA și Rusia, atât în cadrul Consiliului NATO-Rusia, cât și în cadrul OSCE, nu s-au soldat cu rezultate concrete.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata