SUA dau Ucrainei mii de arme și muniții confiscate de la iranieni. Cât vor conta pe câmpul de luptă

0 96

Statele Unite vor transfera Ucrainei mii de arme şi muniţii confiscate de la iranieni. Oficiali americani citați de CNN spun că aceasta este o măsură ce ar putea contribui la atenuarea unor lipsuri critice cu care se confruntă armata ucraineană pe câmpul de luptă, notează News.ro.

Comandamentul Central al SUA urmează să anunţe această măsură chiar în această săptămână, au declarat oficiali americani pentru sursa citată. Nu este clar ce prevederi legale vor folosi SUA pentru a facilita transferul armelor, în condiţiile în care ONU cere ca armele confiscate să fie distruse sau depozitate.

Administraţia Biden analizează de luni bune cum să trimită în mod legal armele, care sunt depozitate în instalaţiile CENTCOM din Orientul Mijlociu. Forţele navale americane au confiscat ani de zile arme despre care se crede că provin din Iran şi care sunt destinate luptătorilor susţinuţi de Iran în Yemen, acestea fiind transportate de obicei cu nave de pescuit.

Între mai 2021 și ianuarie 2023, Marina SUA a confiscat peste 9.000 de puști, 284 de mitraliere, aproximativ 194 de lansatoare de rachete, peste 70 de rachete ghidate antitanc și peste 700.000 de cartușe de muniție.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata