SUA le promit aliaţilor europeni transparenţă deplină în discuţiile cu Rusia

0 130

Administraţia SUA le-a promis marţi aliaţilor săi europeni transparenţă şi solidaritate în legătură cu discuţiile sale programate cu Rusia despre tensiunile privind Ucraina, relatează DPA.

Dialogul cu Rusia se va concentra pe „obiectivele reciproce”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

El a subliniat că Washingtonul va rămâne fidel principiului „nimic despre ei fără ei” în privinţa oricăror chestiuni care îi afectează pe aliaţii SUA din Europa.

Totuşi, Price a subliniat că „dialogul privind stabilitatea strategică” pe care Washingtonul îl va avea cu Moscova va fi unul bilateral. „Ne-am informat întotdeauna pe deplin şi în detaliu aliaţii” după alte întâlniri, a adăugat el.

„Suntem uniţi ca Alianţă Nord-Atlantică asupra consecinţelor cu care se va confrunta Rusia dacă avansează în privinţa Ucrainei, dar suntem de asemenea uniţi şi în disponibilitatea noastră de a avea relaţii diplomatice principiale cu Rusia”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata