SUA oferă un nou ajutor militar Ucrainei. Armament și muniție pentru HIMARAS și NASAMS în valoare de 400 de milioane de dolari

0 39

Statele Unite urmează să acorde Ucrainei o asistenţă suplimentară în domeniul securităţii, în valoare de 400 de milioane de dolari, anunţă miercuri Casa Albă într-un memoriu, relatează CNN.

Acest ajutor ”include armament, muniţie şi echipament de apărare aeriană suplimentare” care urmează să fie retrase din ”inventarul Departamentului Apărării”, anunţă într-un comunicat secretarul de Stat american Antony Blinken.

Acest pachet suplimentar prevede – între altele – ”muniţie suplimentară destinată Sistemelor Naţionale (americane) Avansate de Rachete (de tip) Sol-Aer (NASAMS), 150 de mitraliere grele cu vizoare cu imagerie termică, în vederea contracarării dronelor (sisteme aeriene fără pilot, UAS), muniţie suplimentară destinată Sistemelor de Rachetă de Artilerie de Înaltă Mobilitate (HIMARS), 200 de obuze de artilerie de calibrul 155 milimetri cu ghidaj de precizie”, precizează un oficial de la Casa Albă.

Statele Unite au acordat Ucrainei, în timpul administraţkiei democratului Joe Biden, ajutoare militare în sumă de 19,7 miliarde de dolari, precizează Blinken în comunicat.

”Vom continua să susţinem Ucraina atât timp cât va fi nevoie, pentru a se putea apăra singură şi pentru a se afla în cea mai puternică poziţie posibilă la masa negocierilor, atunci când va veni momentul”, declară, citat în acest comunicat, secretarul de Stat american.

Sursa: https://ziare.com

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata