SUA: Rusia a testat în spațiu arme antisatelit care au generat un câmp periculos cu deșeuri spațiale

0 54

Statele Unite sunt îngrijorate de faptul că Rusia a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute un test cu o armă antisatelit și este posibil să se fi generat astfel un câmp potențial periculos de gunoi spațial, relatează CNN, care citează doi oficiali americani sub acoperirea anonimatului.

Luni, echipajul de la bordul Stației Spațiale Internaționale a fost nevoit să își îmbrace rapid costumele spațiale și să intre în navetele spațiale, întrucât exista pericolul ca stația orbitală să fie lovită de niște resturi care treceau pe lângă ea, a anunțat, potrivit CNN, chiar agenția spațială rusă ROSCOSMOS. Nu este clar dacă acel deșeu a fost generat chiar de testul rusesc cu arme anti-satelit, precizează CNN.

Pe de altă parte, Comandamentul Spațial american a confirmat că a avut loc un eveniment „generator de resturi”, rar și potențial periculos, dar nu a oferit detalii și nici nu a menționat Rusia, aratî CNN.

Aceste tipuri de evenimente sunt cauzate de obicei de teste cu arme antisatelit care implică o rachetă de la sol care lovește un satelit și creează astfel un câmp de mici fragmente de material.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata