SUA se folosesc de paranoia lui Kim Jong Un pentru a pune bețe în roate alianței cu Vladimir Putin

0 86

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-ar pregăti să efectueze o vizită în Rusia, în timp ce Statele Unite avertizează cu privire la o înțelegere între cele două țări pe tema armamentului.

Discuțiile dintre Kim Jong-un și Vladimir Putin ar viza eventualitatea aprovizionării Rusiei cu mai mult armament, necesar războiului său din Ucraina, dar și o serie de planuri de cooperare în sectorul militar.

Mai concret, Putin dorește ca președintele Kim să aprobe trimiterea în Rusia a unor obuze de artilerie și a unor rachete antitanc, iar Kim ar dori ca Rusia să îi ofere Coreei de Nord tehnologie modernă pentru sateliți și pentru submarinele sale nucleare, dar și ajutor alimentar pentru țara sa tot mai săracă.

De ce sunt atât de disperați Vladimir Putin și Kim Jong-un de a se ajuta reciproc? Răspunsul poate fi rezumat foarte simplu: din cauza izolării cu care cei doi lideri se confruntă la nivel internațional.

Moscova are nevoie disperată de arme, în special muniție și obuze de artilerie, pentru războiul din Ucraina, iar Phenianul are o mulțime de ambele.

Pe de altă parte, Coreea de Nord, slăbită de sancțiuni, are nevoie disperată de bani și mâncare. Peste trei ani de închidere a frontierelor, ca să nu mai vorbim de întreruperea discuțiilor cu Statele Unite în 2019, au lăsat țara mai izolată decât oricând.

Dar dincolo de asta, deschide potențialul Phenianului și Moscovei de a începe să lucreze mai strâns împreună. SUA avertizează de ceva timp despre un posibil acord de arme între cele două țări, dar o întâlnire între Kim Jong Un și Vladimir Putin catapultează acest lucru la nivelul următor, scrie BBC.

În timp ce prioritatea SUA, cu siguranță pe termen scurt, pare să fie împiedicarea armelor nord-coreene să ajungă în prima linie în Ucraina, la Seul, îngrijorarea este legată de ceea ce va obține Coreea de Nord în schimbul vânzării armelor sale Rusiei.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata