SUA și Ucraina sunt de acord să colaboreze pentru a contracara „agresiunea hibridă din partea Rusiei”

0 168

Autoritățile americane și ucrainene și-au anunțat intenția de a continua cooperarea pentru a contracara „acțiunile agresive ale Rusiei”. Acordul actualizat privind cooperarea bilaterală a fost semnat miercuri la Washington de șeful Departamentului de Stat Anthony Blinken și ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Într-o declarație dată publicității de Departamentul de Stat, cele două țări vor continua să „ia măsuri importante” pentru a proteja Ucraina „de amenințările externe directe și hibride”. În plus, Statele Unite și Ucraina intenționează să se asigure că „Rusia este responsabilă pentru astfel de acțiuni agresive și încălcări ale dreptului internațional”.

În plus, Washingtonul și Kievul și-au declarat disponibilitatea de a colabora cu aliații din regiunea Mării Negre pentru „a asigura libertatea de navigație, pentru a face față amenințărilor și provocărilor externe din toate sferele”. De asemenea, autoritățile americane au promis că vor continua să ajute Ucraina în realizarea reformelor în domeniul apărării și securității.

Sursa: www.rosbalt.ru

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata