Surse anonime: Directorul CIA s-a întâlnit cu liderul taliban la Kabul

0 128

Eforturile viguroase ale SUA de a evacua americanii din Afganistan

Biden a ordonat directorului CIA să se întâlnească luni cu liderul taliban, marcând cel mai înalt nivel de contact diplomatic dintre Washington și talibani de la preluarea de către grup a capitalei afgane.

Întâlnirea a fost raportată de două surse din Statele Unite.

Directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit cu liderul taliban Abdul Ghani Baradar la Kabul,  au declarat pentru Reuters un oficial al administrației SUA și o altă sursă informată (ambele surse au vorbit cu condiția anonimatului),

Întâlnirea a avut loc pe fondul unui efort viguros al administrației Biden de a evacua cetățenii americani și alții din Afganistan.

Menționăm că termenul limită pentru finalizarea evacuării este 31 august.

Washington Post a fost primul care a raportat întâlnirea dintre Burns și Baradar, citând surse anonime.

Un purtător de cuvânt al CIA a declarat că agenția nu va comenta aceste mesaje. De asemenea, nici Casa Albă nu a comentat aceste informații. Președintele Biden a declarat săptămâna trecută c, în efortul de a evacua toți americanii din Afganistan, armata SUA și-ar putea extinde prezența în țară  după 31 august.

Între timp, talibanii au declarat marți că nu sunt de acord cu ideea. Un purtător de cuvânt al grupului, Zabihullah Mujahid, a declarat că cetățenii afgani care asediază aeroportul Kabul în căutare de siguranță pot pleca acasă. „Le garantăm siguranța”, a spus el în timpul unei conferințe de presă.

Mujahid a susținut că nu există o listă de persoane împotriva cărora se pregăteau represiuni.

 

sursa: www.golosameriki.com

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata