„Țara în care au învins forțele democratice”. La Adunarea Generale a ONU Biden a vorbit despre Moldova

0 16

Președintele SUA Joe Biden a menționat Republica Moldova în cadrul discursului său din timpul dezbaterile generale ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU. Liderul american a  amintit de țara noastră în contextul statelor în care a învins democrația.

„Adevărul este că lumea democratică este peste tot. Ea trăiește în activiștii anticorupție, în apărătorii drepturilor omului, în jurnaliști, în protestatarii pașnici. Lumea democratică luptă în prima linie în Belarus, Myanmar, Siria, Cuba, Venezuela. Peste tot. Ea trăiește în femeile curajoase din Sudan, care se confruntă cu violența și represiunea, ea (n.r. lumea democratică) oprește genocidul și răstoarnă dictatorii, continuându-și munca zilnică pentru dezvoltare. Trăiește în moldovenii mândri care au obținut o victorie triumfătoare pentru forțele democratice, pentru mandatul de a combate corupția și a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden.

Cu o reacție a venit președintele Maia Sandu, care participă la lucrările Adunării Generale a ONU. „Realizările noastre se văd și la New York. Mulțumim domnului Joe Biden, președintele Statelor Unite, pentru aprecierea alegerii concetățenilor noștri de a lupta pentru democrație, a combate corupția și a dezvolta o economie mai incluzivă, în cadrul mesajului Domniei sale de la tribuna ONU”.

În 2011, Joe Biden a venit la Chișinău împreună cu soția sa Jill Biden, fiind prima vizită a unui vicepreședinte al SUA în Republica Moldova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata