Țările Baltice și Polonia îi cer lui Lukașenko să expulzeze mercenarii Wagner din Belarus pentru „securitatea internațională”

0 46

Polonia şi Țările Baltice i-au cerut luni președintelui belarus Alexandr Lukașenko să îi expulzeze pe mercenarii ruşi Wagner, pentru „securitatea internațională”, a anunţat ministrul de interne polonez Mariusz Kaminski, transmite AFP, preluat de Agerpres.

”I-am cerut regimului Lukaşenko să expulzeze imediat grupul Wagner în afara Belarusului”, a declarat Kaminski la finalul unei reuniuni cu omologii săi din Estonia, Letonia şi Lituania. Potrivit autorităților poloneze, mii de mercenari Wagner sunt staţionaţi în Belarus, iar liderul de la Minsk şi-a exprimat recent dorinţa ca numărul acestora să ajungă la 10.000. ”Câteva mii de persoane, în parte criminali eliberaţi din închisori ruse în schimbul promisiunii lor de a participa la războiul din Ucraina, profund demoralizaţi şi acuzaţi de crime de război, este un grup important, capabil de orice”, a subliniat ministrul polonez.”Ei trebuie să părăsească regiunea noastră, o cere securitatea internaţională”, a insistat el.

Printre altele, cei patru miniştri de interne i-au solicitat Belarusului să ”expulzeze imediat din zona frontalieră către ţările lor de origine pe toţi imigranţii ilegali care sunt grupaţi în acea zonă de serviciile belaruse”. Statele Baltice şi Polonia acuză Minskul şi Moscova de orchestrarea unui val de imigraţie menit să destabilizeze regiunea şi întreaga Uniune Europeană, acuzaţie respinsă de regimul condus de Aleksandr Lukaşenko.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata