Țările NATO analizează posibilitatea să doboare rachete rusești, după incidentele din Polonia

0 75

Ministrul adjunct de externe al Poloniei a declarat marţi că NATO ia în considerare posibilitatea de a doborî rachetele ruseşti care se apropie prea mult de frontierele Alianţei Nord-Atlantice, la două zile după ce Polonia a raportat o încălcare a spaţiului său aerian, scrie AFP.

Varşovia a indicat duminică că o rachetă de croazieră rusească lansată în cursul nopţii spre oraşe din vestul Ucrainei a pătruns în spaţiul aerian polonez timp de 39 de secunde.

Ministrul polonez al apărării a făcut cunoscut că Polonia şi-a activat toate sistemele antiaeriene şi că racheta ar fi fost doborâtă dacă ar fi existat cel mai mic indiciu că se îndreaptă către o ţintă de pe teritoriul polonez.

Marţi, ministrul adjunct polonez de externe Andrzej Szejna a declarat pentru radioul local RMF24 că „diverse concepte sunt analizate în cadrul NATO” de la acest incident, „inclusiv doborârea acestor rachete atunci când sunt foarte aproape de frontierele NATO”, din care Polonia face parte.

„Dar acest lucru se poate face doar cu acordul părţii ucrainene şi ţinând cont de consecinţele internaţionale”, a adăugat Szejna.

Varşovia a deplâns luni că ambasadorul Rusiei în Polonia a ignorat o convocare oficială la Ministerul polonez de Externe în urma incidentului cu rachetă.

Polonia a indicat ulterior că ministrul de externe Radoslaw Sikorski a discutat subiectul cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata