Teleradio Moldova ar putea fi plasată sub control parlamentar

0 99

Compania „Teleradio-Moldova” ar putea fi supusă din nou controlului parlamentar, iar conducerea instituției va putea demisă de Legislativ, în cazul neîndeplinirii corespunzătoare a atribuțiilor de serviciu. O inițiativă legislativă de modificare a Codului Serviciilor media a fost prezentată de către deputați ai PAS, pe 18 octombrie.

Potrivit autorilor proiectului, aceste modificări vor duce la responsabilizarea furnizorului public național de servicii media.

„Subordonarea Companiei „Teleradio-Moldova” față de Consiliul Audiovizualului (CA) a dus la deteriorarea gravă a imaginii companiei și la scăderea calității produsului oferit. În spațiul public si către noi au fost semnalate o serie de încălcări în activitatea Consiliului de Supraveghere (CS) și a managementului Companiei prin nerespectarea deontologiei, principiului transparenței decizionale, nereguli administrative și financiare”, a declarat deputata PAS, Marcela Adam.

Documentul propus de PAS, prevede revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului se supraveghere al TRM, iar mandatele directorului general și ai directorilor generali adjuncți să înceteze de drept la data de intrare în vigoare a modificărilor legislative.

În cadrul unui briefing, desfășurat astăzi, Adela Răileanu, deputata BCS, vicepreședinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a declarat că „PAS, fără discuții publice, fără expertiza Consiliului Europei, fără a apela la experiența instituțiilor similare din alte țări, își dorește subordonarea audiovizualului controlului parlamentar”.

„De fapt, vor să revină la vechea formulă de instituție de stat. Deputatul a menționat că actuala guvernare modifică legea astfel ca să poată demite componența actuală a Consiliului Audiovizualului, astfel că se va transforma în unealtă a guvernării și va face legea așa cum îi va cere PAS”, a declarat deputata BCS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata