Temutul general ucrainean care a spart linia de apărare a rușilor lângă Bahmut. Unele dintre cele mai bune unități ale lui Putin, decimate

0 147

Ca urmare a acțiunilor de succes în direcția Bahmut, apărătorii ucraineni au reușit să spargă linia de apărare a invadatorilor ruși, pe care au încercat să o închidă, aruncând acolo toate rezervele disponibile, a anunțat comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, general-colonelul Oleksandr Sirski, care a fost citat de canalul Telegram al Centrului Media Militar al Forțelor de Apărare ucrainene.

În același timp, situația generală în estul țării rămâne dificilă. În special, în zona orașului Bahmut, regiunea Donețk, rușii încearcă să recâștige pozițiile pierdute cu o zi înainte, dar fără succes. Lupte aprige au loc acolo.

„După pierderea așezărilor Andriivka și Klișciivka, săptămâna trecută, inamicul efectuează numeroase contraatacuri din diferite direcții… La urma urmei, aceste așezări mici, la prima vedere, erau elemente importante ale liniei defensive a inamicului, care se întindea de la Bahmut până la Horlivka”, a explicat Sîrskii, care i-a oprit pe ruși să ajungă la Kiev la începutul invaziei. Potrivit generalului, în direcția Bahmut, luptătorii ucraineni au învins și au distrus complet capacitatea de luptă a unora dintre cele mai pregătite și mai bune unități ale Rusiei. Vorbim despre brigada 72 de infanterie mecanizată, brigăzile de asalt amfibiu 31 și 83.

„Desigur, continuăm să înaintăm. Acesta este doar un pas în plus pe drumul spre eliberarea completă a teritoriilor noastre”, a asigurat comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate Ucrainene.

Cu toate acestea, trupele Federației Ruse nu renunță la intențiile lor de a relua acțiunile ofensive în direcțiile Kupian și Liman, ele se pregătesc activ pentru acest lucru.

Pentru a organiza sarcini ulterioare ale trupelor aflate sub comanda sa, Oleksandr Sîrski, care a elaborat și planul pentru contraofensiva din regiunea Harkov, a avut o întâlnire cu comandanții brigăzilor situate lângă Bahmut. El a ascultat concluziile privind evaluarea situației și împreună cu militarii au identificat o serie de probleme, iar„majoritatea dintre ele” au fost rezolvate la fața locului, și a trasat noi sarcini.

„Sunt sigur că planurile noastre de a elibera țara de ocupanți vor fi cu siguranță implementate. Inamicul va fi învins și steaguri în albastru și galben vor flutura din nou la granițele noastre”, a spus el.

După eliberarea lui Klișciivka din regiunea Donețk de sub ocupanții ruși de către trupele ucrainene, se deschide o oportunitate pentru eliberarea orașului Bahmut, a declarat Rodion Kudriașov, comandantul adjunct al celei de-a treia brigăzi de asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata