Tensiuni cu Rusia: Un portavion american rămâne în Marea Mediterană

0 272

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a decis, pentru a-i „linişti” pe europeni în mijlocul tensiunilor cu Rusia, să păstreze în Marea Mediterană un portavion care urma să înceapă o misiune în Golf, a anunţat marţi Pentagonul, notează AFP.

„Secretarul Apărării a ordonat grupului aeronaval al USS Harry S. Truman să rămână în zona de operaţiuni a Comandamentului European (EUCOM) în loc să meargă în zona de operaţiuni a Comandamentului Central (CENTCOM), cum era prevăzut”, a indicat pentru AFP o responsabilă de la Pentagon, sub protecţia anonimatului.

Fără a menţiona tensiunile din jurul Ucrainei, unde Kievul şi aliaţii săi occidentali acuză Moscova că a masat zeci de mii de soldaţi la frontiera ţării în aşteptarea unei posibile invazii, responsabila din cadrul Pentagonului a subliniat că această schimbare de itinerariu „reflectă nevoia unei prezenţe continue în Europa”.

„Este necesar să ne reafirmăm pe lângă aliaţii şi partenerii noştri angajamentul faţă de apărarea noastră colectivă”, a adăugat ea.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata