Tentativă de fraudare a voturilor în Rusia?! O companie afiliată PSRM va oferi moldovenilor 1000 de ruble

0 5

Organizația „Dar pentru Moldova”, care este o companie de transport ce activează pe cursa Republica Moldova – Federația Rusă, ar încerca printr-o metodă camuflată să mituiască alegătorii moldoveni din diaspora rusă.

Reprezentantul organizației, Mihai Cornea, a anunțat pe pagina de Facebook a companiei că va oferi pe 11 iulie, în ziua alegerilor, gratuit cetățenilor moldoveni vouchere în valoare de 1000 de ruble rusești, pe care le vor putea folosi atunci când vor pleca în Moldova din Federația Rusă sau viceversa, beneficiind astfel de o reducere.

Totul pare a fi „un act de caritate”, însă un singur lucru dă de gol intenția de mituire a alegătorilor și anume faptul că, voucherele vor fi oferite moldovenilor din orașele Moscova și Sankt-Petersburg, pe 11 iulie, anume la adresele unde sunt deschise secții de votare, în schimbul prezentării pașaportului.

Straniu lucru este și faptul că, despre organizația dată se știe în spațiul public că ar avea conexiuni cu Partidul Socialiștilor. Ambasadorul Republicii Moldova, socialistul Vladimir Golovatiuc, a avut chiar și o întrevedere oficială cu reprezentanții acestei organizații, în primele luni de la intrarea în funcție.

Sursa: realitatea.md

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata