Terciul lui Narîșkin. Războiul nu-l împiedică pe șeful SVR să vândă hrișcă în țările NATO

0 102

Directorul Serviciului de Informații Externe Serghei Naryshkin este unul dintre cei mai înflăcărați anti-occidentali din conducerea țării. El acuză Europa de „proliferarea corupției”, SUA de politici neocoloniale și promite că va promova „noi principii ale ordinii mondiale”. Toate acestea nu împiedică însă familia Narîșkin nu doar să se bucure de vacanțe în Occident, ci și să facă comerț cu țările NATO, vânzându-le produse agricole (Narîșkin a fost inclus în lista sancțiunilor, însă afacerea este înregistrată pe numele unor rude). Printre principalii antreprenori ai familiei sale se numără și Auchan, același care, în ciuda proprietarilor francezi, a furnizat bunuri armatei ruse, potrivit The Insider.

Unul dintre principalele active comerciale ale familiei Narîșkin este furnizorul de cereale Agro-Alliance. Anterior, fiica șefului SVR, Veronica Narîșkina, avea o cotă-parte în această întreprindere, dar anul trecut aceasta a fost transferată pe numele nurorii principalului spion al țării, Svetlana Narîșkina.

Agro-Alliance, în care familia Narîșkin deține 27,15% dintre acțiuni, este o companie de succes. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 19,3 miliarde de ruble, iar profitul net a fost de 396 milioane. Vinde orez, hrișcă, fasole, gris, cereale, paste, etc. 

Compania lui Narîșkin furnizează produsele marilor lanțuri de retail. De exemplu, Auchan, care, în ciuda proprietarilor francezi, ajută armata rusă. Dar, evident, nu lipsesc contracte de stat. Agro-Alliance vinde cereale coloniilor și închisorilor rusești, câștigând zeci de milioane. Numai de la începutul acestui an, compania a încheiat opt contracte pentru furnizarea de mei și orz cu instituțiile Serviciului Federal al Penitenciarelor din regiunile Yakutia, Kuzbass, Primorskii Krai, Novosibirsk și Murmansk.

După cum a descoperit The Insider, apetitul familiei Narîșkin nu se limitează însă la piața internă din Rusia. Agro-Alliance exportă cereale și în SUA, Canada, Uniunea Europeană, Israel și alte țări.

Astfel, două companii din New York: Zenith Foods LLC și Krasnyi Oktyabr Inc. Au procurat cereale de la compania lui Narîșkin. Numai anul trecut, Agro-Alliance a trimis peste 113 tone de produse în SUA.

Citește mai mult AICI

 

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata