Tiraspolul vrea acord final de pace cu Chișinăul. Ce înseamnă asta?

0 439

Tiraspolul vrea acord de pace final cu Chișinăul. Vitalii Ignatiev, șeful așa-numitei diplomații transnistrene, a făcut declarațiile în cadrul unui interviu acordat presei de la Moscova.

Responsabilul din stânga Nistrului a punctat că regiunea nu vrea să revină sub conducerea autorităților constituționale. Mai mult, el a acuzat guvernarea de la Chișinău că a ignorat opinia Tiraspolului când a decis să depună cererea de aderare la UE.

Ne aflăm într-o situație în care conducerea Moldovei trebuie să dea dovadă de înțelepciune, de o abordare adecvată a realităților actuale, să conștientizeze aceste realități, să se așeze la masa de negocieri cu conducerea Transnistriei și să semneze un tratat final de pace, în care neagresiunea reciprocă este garantată. Cred că ar trebui să punem capăt acestui conflict, pentru că de facto Moldova a creat temeiul legal pentru existența Transnistriei independente”,  consideră Ignatiev.

Oficialul transnistrean a conchis că regiunea se orientează spre Kremlin. El însă, a ezitat să spună dacă acolo ar urma să se desfășoare un referendum pentru aderarea zonei la Federația Rusă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata