TOMAC: ”În timpul alegerilor din Republica Moldova, Moscova va utiliza cele mai sofisticate instrumente de dezinformare și propagandă”

0 154

Europarlamentarul român, Eugen Tomac, atenționează asupra pericolului amestecului Rusiei în alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova prin utilizarea celor mai sofisticate instrumente de dezinformare și propagandă.

„Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova sunt cele mai dificile din ultimii 30 de ani. De ce? Pentru că Rusia va încerca să ducă în eroare cetățenii Republicii Moldova, utilizând cele mai sofisticate instrumente de dezinformare și propagandă. Nemulțumirea exprimată de Rusia la preocuparea legitimă manifestată de Uniunea Europeană și Statele Unite privind situația din Republica Moldova demonstrează că influența regimului de la Kremlin începe să slăbească”, a scris europarlamentarul pe facebook.
Potrivit lui, paradoxal, tocmai Rusia care a sugrumat decenii la rând Republica Moldova, implicându-se în procesul electoral, face aceste acuzații.
”Autoritarismul pierde teren în fața democrației, a respectării dreptului internațional și a drepturilor omului.Scopul Kremlinului este de a menține majoritatea pro-rusă în legislativul de la Chișinău și de a bloca orice proces de apropiere a Basarabiei de România, de Uniunea Europeană și de NATO. 11 iulie va fi un moment-cheie pentru viitorul ținutului de dincolo de Prut”, a comentat Tomac.
Săptămâna trecută Rusia a acuzat SUA și UE că ar exercita influență asupra conducerii Republicii Moldova și CEC, în contextul anticipatelor.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a reacționat la aceste declarații, menționând că ministerul nu a fost informat de către instituțiile din Republica Moldova despre eventuale presiuni venite din partea altor state în legătură cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Sursa: https://radiochisinau.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata