„Trebuie să eliberăm Europa de Est”. Un general rus recunoaște că Ucraina este doar începutul

0 166

Un general rus important pe care președintele rus Vladimir Putin l-a promovat recent consideră invazia Ucrainei ca fiind o simplă „treaptă” către un conflict mai mare cu Europa.

Putin a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, stârnind temeri din partea multor analiști că Kremlinul ar putea avea ambiții mai mari decât preluarea controlului asupra fostului său vecin sovietic. Comentatorii și legislatorii ruși au accentuat adesea aceste temeri prin retorica lor împotriva Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) pe tot parcursul războiului, încurajând în mod obișnuit lovituri directe asupra unor ținte europene și chiar americane, scrie newsweek.com.

Putin l-a promovat zilele trecute pe generalul-locotenent Andrei Mordvicev la rangul de general-colonel. Liderul militar îndeplinea deja rolul de comandant al Districtului Militar Central și al Grupării Centrale a Forțelor Ruse din Ucraina.

Într-un interviu recent acordat postului de stat Russia-1 de la Moscova, al cărui clip a circulat pe scară largă pe rețelele de socializare sâmbătă, Mordvicev a declarat că el crede că războiul lui Putin va dura destul de mult timp și se va extinde în viitor.

„Cred că mai este destul timp de petrecut. Nu are rost să vorbim despre o perioadă determinată. Dacă vorbim despre Europa de Est, ceea ce va trebui să facem, desigur că atunci va fi mai mult timp”, a declarat generalul.

„Ucraina este doar o piatră de hotar?”, a întrebat apoi interlocutorul.

„Da, absolut. Este doar începutul”, a răspuns Mordvicev, care a continuat spunând că războiul „nu se va opri aici”.

Înainte de invazia Ucrainei, Putin a prezentat o viziune de reconstituire a teritoriilor vechiului Imperiu Rus într-un bloc unificat. Liderul rus și aliații săi au declarat în repetate rânduri că nu văd Ucraina ca fiind independentă de Rusia, afirmând că națiunea suverană ar trebui readusă sub controlul Moscovei.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata