„Trenul țarului”, noua linie defensivă a rușilor: Avdiivka, noul Bahmut? Zvonuri despre o ofensivă majoră la Kupiansk

0 136

Armata rusă încearcă să-și întărească pozițiile ocupate în sud-estul Ucrainei cu o nouă linie de apărare, și anume o barieră din vagoane care se întinde pe o lungime de 30 de kilometri.

Bariera, supranumită „Trenul țarului”, este ridicată din peste 2.100 de vagoane de marfă, constată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un centru de reflecție cu sediul la Washington.

Potrivit unor imagini din satelit analizate de ISW, bariera de vagoane de marfă se întinde pe o distanță de 30 de kilometri, de la Olenivka, la sud de orașul Donețk, până la Volnovaha, la nord de Mariupol.

Analiştii de la ISW menționează că noua barieră de apărare este ridicată într-o zonă de luptă care era „relativ inactivă” în momentul începerii construcției.

Noua barieră este situată la aproximativ șase kilometri de linia actuală a frontului, localizată la Novomîhailivka, precizează ISW.

Această construcție este menită cel mai probabil să împiedice un ipotetic avans al ucrainenilor în acest sector al frontului.

În general, liniile de apărare ridicate de armata rusă în regiunile ocupate s-au dovedit greu de pătruns, împiedicând operațiunile ofensive ale armatei ucrainene atât pe frontul de est, cât și pe cel de sud, notează ISW.

Avdiivka, noul Bahmut?

În prezent, trupele ucrainene sunt în defensivă în regiunea Donețk, luptând mai ales pentru a respinge asaltul rusesc asupra orașului Avdiivka, situat la 22 de kilometri nord-vest de Donețk.

Armata rusă și-a intensificat bombardamentele la Avdiivka și a ocupat până acum 18 la sută din acest oraș. Primarul Avdiivkăi, Vitali Barabaș, evoca la sfârșitul săptămânii trecute o „situație critică”.

La fel ca Bahmut, Avdiivka, un oraș industrial din regiunea Donețk, riscă să cadă sub ocupația rusească, care, potrivit lui Barabaș, „atacă cu forțe foarte numeroase”, estimate la 20.000 de soldați.

Edilul din Avdiivka spune că rușii efectuează zilnic aproximativ 80 de bombardamente și „continuă să facă presiune”. Conform relatărilor din zonă, rușii au înaintat până aproape de principala linie de aprovizionare a ucrainenilor, pusă în pericol acum.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata