Tribunalul rus respinge recursul lui Gershkovich, pentru a patra oară!

0 54

Cu apropierea alegerilor prezidențiale din martie, situația drepturilor omului în Rusia se deteriorează: mai mulți cetățeni americani rămân în detenție preventivă, negocierile pentru un posibil schimb de deținuți stagnează, iar Alexei Navalnîi, unul din liderii opoziției ruse, a „dispărut” în GULAG.

Un tribunal din Moscova a respins joi recursul înaintat de jurnalistul american Evan Gershkovich împotriva prelungirii arestului preventiv.

O „decizie de rutină”, a comentat ambasadoarea SUA, Lynne Tracy, pentru un presupus caz de spionaj. Evan Gershkovich, cotidianul pentru care lucrează, Wall Street Journal, cât și administrația americană afirmă că acuzațiile sunt complet false.

Recursul a fost respins în aceeași zi în care președintele rus Vladimir Putin confirma la o conferință de presă anuală că are loc un „dialog” între oficialii americani și ruși cu privire la un schimb de deținuți, care ar putea duce la eliberarea lui Gershkovich și a unui alt american, Paul Whelan, ambii reținuți sub acuzația de spionaj pe care o neagă vehement.

Ambasadoarea americană la Moscova, Lynne Tracy a constatat că este a patra oară că tribunalul respinge recursul lui Gershkovich, care se află acum în arest preventiv de mai bine de 250 de zile.

„În sala tribunalului, Evan a apărut și astăzi concentrat și hotărât, dar este inacceptabil ca autoritățile ruse să-l folosească drept pion într-un joc politic”, a spus Tracy într-o declarație video postată pe X (fostul Twitter).

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata